Om oss - Historik

 

 

1921

Byggandet av Häggströmshuset påbörjades för att färdigställas under 1922.

1922

Gottfrid och Hilda Häggström startade Häggströms Manufaktur & Skrädderi i ett nybyggt 3 våningshus i den lilla byn Lögdeå mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik.Huset inrymde en dubbelbutik med herr och damkonfektion samt manufakturaffär Där tyger, knappar, hattar m.m såldes.
I huset bedrevs även en fullständig skrädderirörelse. Gottfrid som var en erkänt duktig skräddare hade också diplom från Tillskärareakademin i Stockholm.Totalt sysselsatte företaget 5 personer. Skräddarna bodde permanent på 3:e våningen och satt som brukligt med korslagda ben på skräddarbordet.

1950

Rune och Ingrid Häggström övertog rörelsen i mitten av 50-talet efter att Gottfrid avlidit. Det gamla tyglagret såldes iväg och hela verksamheten byggde nu på att helt sälja färdigsydda plagg.Inköpen skedde på uppackningar och mässor. Kvalitetsbegreppet var viktigt redan nu.

1972

Expansionen startade och butiken utökades till 450 m².
Den slogan som placerade Lögdeå på kartan under den här tiden var: "Något på sidan av E4 men alltid i centrum för modet".

1974

Tredje generationen Häggström; sonen David och hans fru Astrid, började i företaget.

1982

Butiken byggdes ut.

1998

Butiken byggdes ut ytterligare en gång.

1999

Häggströms Modehus vann priset som Årets Butik i Sverige.

2003

Ombyggnad och nyöppning av Häggströms Modehus.

2009

Butiken blir 350 kvm större, nu i 2 plan. 1922 adderas till företagsnamnet, det år som företaget grundades.
Tidningen Plaza utnämner Häggströms Modehus till en av Sveriges bästa butiker 2009.

2012

Häggströms Modehus 1922 firar 90 år.
Butiken nomineras i kategorin årets multi-brandbutik i Sverige.

Idag är Häggströms Modehus ett av norrlands största företag inom mode, med ett märkesutbud och en servicegrad som är unik.
Vi arbetar hårt på att skriva många fler kapitel på historien om Modehuset i den lilla byn Lögdeå.Vi önskar att Ni ska vara med och skriva den med oss.